Publicerad den

Vänner för livet – Länkar

Vår 2010:

www.perhagman.se’s egna långa intervju med Per Hagman. Ladda ned som pdf

Per Hagman skriver själv om ”Vänner för livet” för Bokus. Ladda ned som pdf

Läs recensioner av Vänner för livet här:

DN, Expressen, Göteborgsposten, Borås Tidning, Arbetarbladet, Östersundsposten, UNT, VF, Hufvudstadsbladet , Bernur (blogg)

Se ”Vänner för livet” hyllas i Kulturnyheterna
Och i Gomorron Sverige Läs intervjuer med Per Hagman här: Sydsvenskan, DN

Recension av Per Hagmans uppläsning i Malmö 20/5

Publicerad den

Bibliografi – Schlager 2

Fyra år efter framgången med novellsamlingen Skugglegender återkommer Per Hagman nu med en självbiografisk roman som utspelar sig i Frankrike, Dubai, Kairo, Milano, Göteborg, Stockholm, Rom och Västergötland.

Det handlar om människor och falkar, om hemlängtan och hemlöshet. Om rastlöshet och tågresor. Om tonårskärlekar och mannekänger, b-kändisar och prinsessor. Om att känna sig hemma hos alla och ingen, överallt och ingenstans. Om att möta nya platser eller minnas gamla bekanta. Om att klargöra var gränsen går mellan att njuta av livet och att skolka från det.

Att komma hem ska vara en schlager är en naken och sorgsen berättelse om en människa och författare som försöker göra upp såväl med sig själv och sitt rotlösa liv som med en allt mer svårfångad samtid.

Köp pocket från: Adlibris, Bokus, CDON

Publicerad den

Bibliografi – Pool 2

Den tidiga morgonen i trädgården är kusligt stillsam. Stillheten tilltar för varje ny dag, för varje tidig morgon jag går ett varv runt den blanka släta poolen och ser min lätt dallrande spegelbild i ytan. Som vore jag ogripbar; en dallrande massa som rann ur alla sorters grepp, som vore jag vatten.

Han lever ett lojt liv i Nice, försörjd av en åldrad fd filmstjärna. Dagarna flyter och han med dem, mellan villan, spelhallen, stränderna. Men surrande tvångstankar och påtränganade minnesbilder från tonåren ansätter honom. En känsla av hot växer sig allt starkare, medan begär och rädsla sätts i spel mellan de kontrollerade men hjälplösa människorna i denna förrädiskt blanka värld.